Eesti keeles

Abipalve kaastundlikele ja südamlikele inimestele ühe elurõõmsa noore naise traagilisest õnnetusest väljatoomiseks

27-aastane Silvia on visa hingega naisterahvas, kes on omandanud kaks cum laude tiitliga kraadi Tallinna Tehnikaülikoolis, õppinud Amsterdami ülikoolis ning teinud karjääri Eesti edukates ettevõtetes. Silvia on aktiivne ka väljaspool tööd – ta peab investeerimisportaali, laulab Nõmme neidudeansamblis, on osalenud lauljakoori koosseisus kõikidel laulupidudel ning tantsib tantsutrupis. Ta on teinud kõike seda suure pühendumuse ja kirega, sest nagu ta armastab tabavalt öelda, siis ainult südamega näeb hästi.

Elavaloomulise Silvia puhkusereis Kambodzhas oli tõelisuseks saanud eluunistus, mis ootamatult muutus võitluseks oma elu eest. 26.11.2011 juhtus raske liiklusõnnetus, kus kohalik mootorsõiduk sõitis ette peateele ning rollerit juhtinud Silvia küll pidurdas, kuid õnnetust ära hoida ei suutnud. Ta viidi üliraskes seisundis koljuluumurruga haiglasse, kus talle tehti ajuoperatsioon. Eluvõitlus surmaga pani ta salaja igatsema puhkehetke järele – alati sädelenud naine langes koomasse.

Hetkel viibib Silvia intensiivravi osakonnas hingamisaparaadi all. Kuigi arstid on teinud suure töö ta elu päästmiseks, ei ole Silvia täielikule teadvusele tulnud. Tema vasak kehapool on halvatud. Arstid annavad Silviale piisavate taastusravivõimaluste korral hea paranemislootuse ning lähedased usuvad päikeselise Silvia jõusse ühel päeval oma poolelijäänud unistuste elluviimist taas jätkata. Hoida ta kätt tugevasti oma pihus, lugeda talle tuhandeid kordi ette ta lemmikraamatut Väike Prints, kuulata koos tema lemmiklaule ning rääkida temaga elust, inglitest ning armastusest. See on vähim, mida lähedased tema hinge ravimiseks teha saavad. Tänutäheks vastab ta aeg-ajalt õrna käepigistusega. Tema silmade  kerge värelus sisendab lootust, et Silvia kutset tagasi ellu kuulda võtab.

Koos lähedaste sügava toetuse ja armastusega, mida Silvia nii meeletult hetkel vajab kannab perekond hinges ka reaalse eluga kaasnevaid muresid – perekonna säästudest ei piisa selle võluva sharmiga naise täisväärtusliku elu taastamiseks. Silvia ravikulud Kambodzhas ja transport Air Ambulanciga Eestisse ületasid 122000 eurot, mille eest tasus osaliselt kindlustusfirma, kuid kindlustuskatet ületanud summa 22000 eurot peab Silvia perekond ise leidma. Lisaks saavad Silvia taastusravikulud olema arstide hinnangul kõrgemad kui kompenseerib haigekassa. Oleme siiralt tänulikud välisministeeriumile abi eest seoses riigipoolse garantiikirja väljastamisega kindlustusfirmale. Perekond esitab ühtlasi ka taotluse summa kompenseerimisvõimaluste ülevaatamiseks.

Kui Silvia traagiline lugu Teid kasvõi hetkeks tõeliste väärtuste üle mõtlema pani, kasvõi hetkeks Teie hinge puudutas, on Teil võimalus teha kaastundlik annetus Silvia elu taastamiseks. Oleme südamest tänulikud, kui Te saaksite teha seda läbi Silvia ema arveldusarve täiendavate ravikulude ja taastusravi tarbeks. Iga heategu ja hea soov on oodatud – olles ta nii suur või väike kui tahes, sest head tehes muutume ka ise paremaks.

Konto omanik: Tiivi Viidik
Arveldusarve number Swedbank pank: 221054039880
IBAN: EE72 2200 2210 5403 9880, SWEDBANK SWIFT-KOOD: HABAEE2X
Märksõna Silvia

Siiralt tänades, Silvia lähedased ja sõbrad

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga